BOOKING TERUS DARI PEMILIK UNIT

BOOKING TERUS DARI PEMILIK UNIT
HUBUNGI : 013 - 505 7887

Saturday, July 24, 2010

bagaimana nak ke lake town service apartment?


Ramai yg tanya bagaimana nak ke bukit merah lake town...jawapannya..tak susah, budak darjah 6 pun boleh datang dan mesti boleh jumpa...

jika menggunakan kenderaan sendiri, menggunakan lebuh raya utara-selatan(PLUS) dari arah selatan ke utara (maknanya dari KL ke Perak) pandu terus sampai jumpa exit (atau susur keluar Bukit Merah) bila jumpa tulisan Bukit Merah baru keluar, tak payah masuk mana-mana Bandar atau simpang lagi dah..kalau tak silap dari RnR atau Hentian Bukit Gantang pandu terus lebih kurang 15 minit lagi kut...lepas bayar tol...lebih kurang 100 meter ada lampu isyarat..ambil kanan, pastu lebih kurang 50 meter amik kanan...tapi dari tol pun dah ada papan tanda.


Bila dah naik laluan berbukit utk ke lake town..berhati-hati waktu drive terutamanya untuk dreba baru...waktu turun laluan berbukit 'slow n steady' jumpa 'roundabout' atau bulatan pertama ambil no. 12, drive lagi sampai jumpa 2nd. roundabout' amik no. 12 (maknanya terus je la) dari bulatan kedua lebih kurang 150 meter tgok2 belah kanan,,nampak bangunan 4 tingkat yang dalam gambar tu..yang tu la terletaknya 'studio apartment' saya. Untuk pengetahuan, ada suria apartment(mengadap 'hiway' ) yang 8 tingkat kut di depan blok studio apartment ni... Ada 4 blok, A,B,C dan D...blok saya bertanda B..unit yang hujung sekali ground floor, lot hujung (end lot) B6261, kereta bleh park tepi bilik jer...tak payah naik lif atau jalan kaki.,,jarak car park dengan bilik tak sampai 5 langkah...unit tepi (maknanya ada extra tingkap) dan lebih fresh air bagi yang nak sedut oksigen lebih..kalu yang sayang kereta..bleh tengok keta 24 jam (senang nak angkut barang2 dari kereta ke bilik..dekat sesangat2) kalu yang sakit lutut atau 'gaut' atau nak bawa warga veteran bercuti..mmg tepat sangat lokasi studio apartment ni...


Tapi pada sesiapa yang nak duduk di tempat tinggi..atau unit atas kayangan..bleh sajer ke tingkat tiga di Blok A..tapi kena naik lif dan pemandangan mengadap jalan utama (not bad la),,,,so rasernya tak susah nak cari unit homestay korang...good luck..


No comments:

Post a Comment